Benieuwd naar onze collega’s en hoe zij Mateboer ervaren? Bekijk hieronder wat onze collega’s van werken bij Mateboer vinden!


Sven Hellendoorn, BIM-coördinator

Ik ben Sven Hellendoorn en werk inmiddels al 5 jaar bij Mateboer. Ik begon als stagiair op de afdeling werkvoorbereiding en ben nu werkzaam als BIM-coördinator bij nieuwbouwprojecten.

Sinds de bouwvak van 2023 ben ik actief als BIM-coördinator. In deze rol ben ik voornamelijk betrokken bij het voortraject van de projecten, ook wel bekend als de planvormingsfase. Mijn hoofdtaak is het opzetten en voorbereiden van het teken- en modelleringswerk. Ik coördineer en controleer de aspectmodellen van de architect, constructeur en installateur, die uiteindelijk naadloos op elkaar moeten aansluiten. Zodra dit het geval is, zorg ik ervoor dat er een coördinatiemodel wordt opgesteld waar de werkvoorbereiding mee aan de slag kan. Naast het controleren en coördineren van het tekenwerk, zorg ik er ook voor dat het BIM-protocol, het uitvoeringsplan en de procesplanning van de projecten up-to-date worden gehouden.

Naast mijn werkzaamheden geniet ik van de goede sfeer op de afdeling en op kantoor. Met iedereen is het makkelijk een praatje te maken en er wordt genoeg gelachen. Als je iets niet weet of wilt navragen, staat iedereen klaar om je te helpen.


Ellen van Wijhe, Financieel administratief medewerker

Ik ben Ellen en alweer 2,5 jaar werkzaam bij Mateboer als financieel administratief medewerker.

Ik heb al eerder 8 jaar lang voor dit mooie en fijne bedrijf mogen werken, maar ik heb een uitstapje gemaakt naar een ander bedrijf. Ik ben blij weer terug te zijn. De eerste keer ben ik bij Mateboer terecht gekomen dankzij een vacature en de tweede keer werd ik via LinkedIn benaderd om nogmaals bij Mateboer te komen.

De werkzaamheden die ik zoal doe zijn o.a. het verwerken van bankafschriften, het opstellen van liquiditeitsoverzichten en verkoopfacturen en verwerken van inkoopfacturen. Daarnaast houd ik me bezig met de maandelijkse boekingen v.w.b. het voorbereiden van de maandrapportages, de btw aangiftes, afrekening rekening courant. De administratie moet gedaan worden voor de verschillende werkmaatschappijen binnen Mateboer en iedere tak heeft zijn eigen administratie en werkwijze. Zelfs de vervanging van de receptie behoort af en toe tot het takenpakket. Kortom, daarom dus heel veel afwisseling in de werkzaamheden!

Ik ga iedere dag met plezier naar mijn werk, dat komt door leuke werkzaamheden, de korte lijntjes en de fijne sfeer die er is.

Er wordt naar je geluisterd, meegedacht en er is interesse. Zowel werkgerelateerd als privé.


Esmée Knikker, Marketing- en communicatiemedewerker

Ik ben Esmée, inmiddels alweer ruim drie jaar werkzaam bij Mateboer als communicatie- en marketingmedewerker. Eind 2020 kwam ik bij Mateboer terecht door mijn afstudeerstage. Hierna ben ik niet meer weggegaan 😉

Waar tijdens mijn afstudeerstage de focus op social media lag, zijn mijn werkzaamheden inmiddels een stuk breder. Binnen Mateboer houd ik me bezig met van alles op het gebied van marketing en communicatie. Van bouwhekdoek tot het personeelsblad en van huisstijlkleur en -lettertype tot de teksten op de website of de jaarlijkse kerstkaart: het behoort tot mijn werkzaamheden.

En, die afwisseling vind ik juist zo leuk in mijn werk! Binnen de drie werkmaatschappijen van Mateboer is er altijd wel wat te doen: een informatieboekje voor de bewoners van de woningen waar Mateboer Bouw renoveert, een uitbreiding van de folder van Milieutechniek of een social media-post voor onze Projectontwikkeling.

Naast de afwisseling in mijn werkzaamheden, vind ik de sfeer bij Mateboer heel prettig. Ondanks dat ik vrijwel in mijn eentje ‘mijn’ afdeling vorm, heb ik prettig contact met al mijn collega’s. Er is altijd ruimte voor een grapje of een praatje. Daarnaast vind ik het fijn dat als een vraag heb of de samenwerking op wil zoeken, ik altijd bij iedereen binnen kan stappen: of dat nu bij de uitvoerder in de bouwkeet of bij de directeur op kantoor is!


Nicole Holm, Team- en projectleider bodem

Ik ben Nicole en werk sinds de zomer van 2018 bij Mateboer. Ik voel me helemaal betrokken bij dit familiebedrijf door de openheid en laagdrempeligheid onder collega’s. Samen met de inhoud van mijn werk maakt dit dat ik met plezier naar mijn werk ga. Al tijdens het laatste jaar van mijn opleiding Milieukunde ben ik met Mateboer in contact gekomen. Dit beviel van beide kanten goed, waarna ik hier ben gaan werken.

Het mooie aan dit bedrijf vind ik dat de kans gegeven wordt om jezelf te ontwikkelen. Ik ben als adviseur bodem begonnen en zocht hierin op den duur meer uitdaging. Ik heb zo door mogen groeien tot projectleider. Als projectleider houd ik mij bezig van de offertefase tot de eindstreep van een project inclusief communicatie en financiën. Samen met mijn collega’s geven we de opdrachtgever een passend advies over de bodemkwaliteit, waardoor de graafwerkzaamheden veilig en onder de juiste regelgeving uitgevoerd kunnen worden.  

Ik vind het belangrijk dat een ieder tot zijn recht komt binnen het bedrijf en probeer daarom het beste in de mensen naar boven te halen. Dit stukje mag ik naast mijn projectleidersrol ook vanuit mijn teamleidersrol in praktijk brengen. 


Rosanna de Boer, Kopersbegeleider

Wat leuk dat je even kennis met ons wilt maken! Ik ben Rosanna en ik werk sinds het najaar van 2021 voor Mateboer Bouw. Hiervoor werkte ik in de makelaardij en droeg ik mijn steentje bij aan de verkoop van nieuwbouwwoningen. Mateboer kende ik daardoor al een klein beetje.  Het leek mij ontzettend leuk om te leren hoe het gaat ná de verkoop van woningen. Toen ik de kans kreeg om hier aan de slag te gaan moést ik die natuurlijk wel nemen!

Kopers van onze woningen komen bij mij aan tafel om van alles te bespreken rondom het bouwproces. Je bent dan echt bezig om van een huis iemands thuis te maken. Het maakt niet uit hoe vaak je dat al hebt gedaan, het blijft heel bijzonder om deel uit te mogen maken van zo’n belangrijk moment in iemands leven. Daarnaast kan een periode van keuzes maken voor veel mensen best stressvol zijn, ik ben er dan om hen te ondersteunen en als vraagbaak. Ik schrijf nieuwsbrieven, beantwoord vragen via het klantportaal of aan de telefoon, maar ondertussen bewaak ik op de bouw, samen met mijn collega’s van het bouwteam, of alles wordt gerealiseerd zoals het is afgesproken. Is het huis af, dan is het echt feest! Het huis wordt opgeleverd en de sleutel overgedragen. Dat betekent ook dat we kijken of alles naar wens is voor de koper en alles volgens afspraak is gedaan. Zo ben je als kopersbegeleider echt betrokken van A tot Z.

Wil je werken als kopersbegeleider dan is het goed om stevig in je schoenen te staan en een gezonde dosis humor te hebben. Er wordt hier namelijk hard gewerkt, maar ook echt enorm veel gelachen. Het allerleukste aan deze functie is dat iedere dag er anders uitziet. Waar ik de ene dag netjes op kantoor zit of met kopers in gesprek ben, sta ik de volgende dag met de laarzen in de modder op de bouwplaats.


Laura van Dijk, HR-adviseur

Mijn naam is Laura en sinds september 2023 werk ik bij Mateboer als HR-adviseur.

Ik leerde Mateboer kennen als bouwbedrijf en twijfelde of de branche wel bij mij paste. Gelukkig was dat (voor)oordeel binnen no-time verdwenen. Wat een toffe organisatie en een fijne cultuur. Ik werk hier nog maar een half jaar en nu al voel ik mij een trots onderdeel van de club.

Het mooie aan werken bij Mateboer is dat je werkt binnen een bedrijf waar iedereen de schouders er onder zet. Zowel in de projectontwikkeling, bij milieutechniek als in de bouw: de Mateboer-mentaliteit ervaar je overal. Het is fijn om te merken dat je een verschil kan maken en dat jouw initiatieven gewaardeerd worden. Of je nu adviseur bent of directeur, we doen het samen!

Als HR-adviseur bestaat mijn werk uit het adviseren van leidinggevenden en medewerkers over personeelszaken en het personeelsbeleid. Hiernaast ben ik onder andere verantwoordelijk voor verzuimbegeleiding, werving en selectie, het voeren van eindedienstverbandgesprekken en uitwerken van adviezen voor nieuw HR-beleid. Wat mijn werk zo leuk maakt is de afwisseling en het schakelen met mijn collega’s binnen de organisatie. Elke afdeling, elk team en elke collega is anders. Er achter komen hoe ik hen het beste kan helpen, is waar ik energie uit haal.


Robert Vugteveen, Projectontwikkelaar

Ik ben Robert Vugteveen, 39 jaar en ik woon in Zwolle. Vader van 2 kinderen, Linde en Thijs. In mei 2022 ben ik begonnen als projectontwikkelaar bij Mateboer. Als projectontwikkelaar verwerven wij locaties die geschikt zijn voor toekomstig woningbouw, om hier een plan op te bedenken en woningen op te ontwikkelen. Dit is een uitvoerig en vaak complex traject. Het gehele traject tot de verkoop van de toekomstige woningen, wordt opgepakt door Mateboer Projectontwikkeling. Uiteraard in goede samenwerking met de collega’s van Mateboer Bouw.

Ik ben bij Mateboer terecht gekomen via mijn netwerk. Ik heb een achtergrond in sales & marketing en kom uit een totaal andere branche. Op je carrièrepad kom je soms op een t-splitsing, waarbij rechtdoor gaan niet meer mogelijk is. Dan maak je rigoureuze keuzes waarbij je eigen werkgeluk voorop staat. Dat heb ik gedaan; na een zoektocht wilde ik graag werken in de wereld van wonen en vastgoed. Mateboer gaf mij deze kans en bood mij een 2-jarige opleiding aan. Ik zit helemaal op mijn plek bij Mateboer!

Mateboer is een familiebedrijf en dat voel je aan alles. Familiewaarden zijn belangrijk, bijvoorbeeld door een goede werk/privé balans en het uitgebreide ‘onboarding’-traject. Het onderlinge contact tussen collega’s en afdelingen is erg goed, dat blijkt wel uit de tafelvoetbaltoernooitjes die we weleens organiseren en de evenementen waaraan we gezamenlijk meedoen, bijvoorbeeld het hardlopen tijdens de 4 Mijl / Halve Marathon van Zwolle.