Afgelopen woensdag 25 januari was het dan eindelijk zover: het officiële sein voor de start bouw van project de 3Vaert werd gegeven door Heering Vastgoed B.V. en Mateboer Bouw. De bouw in Dedemsvaart werd in december al gestart, maar het feestelijke moment liet nog even op zich wachten.

Bij dit feestelijke moment waren verschillende betrokken partijen aanwezig, waaronder wethouder Martijn Breukelman die de gemeentelijke bijdrage overhandigde aan Heering Vastgoed. Voor Tjerk Prinsse van Mateboer Projectontwikkeling, afkomstig uit Dedemsvaart, was het ook een bijzonder moment: ‘Het is altijd al speciaal om aan een project van A tot Z te  werken. Dat dit nu in mijn oude woonplaats gebeurd is natuurlijk erg bijzonder, ik vind het mooi om bij te dragen aan het verfraaien van Dedemsvaart, en dat op zo’n prominente en bekende locatie’.

Naast de aanwezigen van de betrokken partijen, konden uiteraard ook de kopers niet ontbreken. Zij zijn erg enthousiast en kunnen niet wachten om de appartementen te betrekken. Na een toost op een voortvarende bouw, hebben zij samen een tijdcapsule begraven. ‘Dedemsvaart is rijk aan geschiedenis, de kalkovens tegenover het project zijn daar een mooi voorbeeld van. Wie weet vinden ze in de toekomst de capsule met de berichten van de kopers, hebben we toch een beetje meegeschreven aan de geschiedenis van Dedemsvaart’, aldus Mateboer.

Niet alleen Dedemsvaart in het algemeen is rijk aan geschiedenis, ook project de 3Vaert kent een lange aanloop. Op de locatie, waar eerst een café gevestigd was, zou een hotel worden gebouwd. Het vinden van een partij hiervoor lukte echter niet. Vervolgens ontstond het plan om appartementen te bouwen op de hoek Julianastraat-Langewijk. DedemArchitectuur nam het ontwerp op zich en Mateboer werd door Heering Vastgoed ingeschakeld als ondersteuning bij de ontwikkeling en als bouwer van het complex.

We kijken uit naar een fijne bouw!