Meer dan 70% van de bewoners van de Elvis Presleyflat en Louis Armstrongflat aan de Palestrinalaan is akkoord met het voorgestelde renovatieplan. Dit betekent dat de renovatie van 280 woningen en de bouw van 22 nieuwe woningen definitief door kan gaan. Een prachtige samenwerking van Mateboer met SWZ!

Wij zijn blij om dit mooie project te mogen uitvoeren en daarmee een bijdrage te kunnen leveren aan het verbeteren van deze woningen én de wijk Holtenbroek.

Met dit project worden niet alleen de bouwtechnische zaken aangepakt, maar wordt ook ingezet op de verbetering van de leefbaarheid. Er komt in beide flats een buurtkamer waarmee SWZ ontmoeting tussen bewoners wil stimuleren. Daarnaast worden werkzaamheden uitgevoerd die resulteren in een veiligere woonbeleving. Zo worden de bergingen verplaatst naar de plek van de garages op de begane grond. Op de 1e verdieping komen in beide flats 11 nieuwe woningen. Ook wordt er in het nieuwe ontwerp veel glas toegepast. Dit komt de sociale controle ten goede.

De verwachting is dat de renovatie zal starten in september 2020. De laatste woning zal naar verwachting net voor de zomer van 2022 worden opgeleverd.

Kijk voor meer informatie op de website van SWZ