Woensdag 14 februari hebben we een feestelijke startbouwhandeling verricht voor 36 appartementen in Columbuspoort. De champagne bruiste rijkelijk tijdens de spectaculaire โ€˜scheepsdoopโ€™ van de twee poortgebouwen, die door wethouder Julius Lindenbergh en kopers werd verricht. De gebouwen โ€˜liggen voor ankerโ€™ aan het water in het hart van het Columbuskwartier en zijn geรฏnspireerd op de beroemde schepen Pinta en Niรฑa van Christopher Columbus, waarmee hij Amerika heeft ontdekt. โ€œIn Almere bouwen we aan een gezonde toekomst, met oog en zorg voor de mensen in de stad. Columbus Poort past mooi in dat plaatjeโ€, aldus wethouder Lindenbergh.
 
In een unieke samenwerking tussen Bemog Projektontwikkeling en Mateboer Projectontwikkeling hebben de ontwikkelaars Henri van Nieuwenhuizen (BEMOG) en Dennis van Duijvenvoorde (Mateboer), de krachten gebundeld voor een bijzonder bouwproject in het Columbuskwartier.
 
Henri van Nieuwenhuizen benadrukt: โ€œDe appartementen bieden moderne luxe door een praktische parkeergarage en slimme oplossingen zoals het BringMe systeem voor pakketbezorging. Maar wat het project echt uniek maakt zijn de royale buitenruimtes van ruim 25 vierkante meter, wat ongekend groot is.โ€ Dennis van Duijvenvoorde voegt nog toe: “We zijn trots op wat we hier neerzetten, mede dankzij de goede samenwerking met opZoom Architecten, de Gemeente Almere en de inzet van ons bouwteam bij Mateboer Bouwโ€.