Onlangs is Mateboer Milieutechniek een samenwerking gestart met de VUhbs Archeologie welke gelieerd is aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. VUhbs staat bekend als een hoogwaardig en kwalitatief archeologisch bureau.
Mateboer Milieutechniek voert zelf geen archeologisch onderzoek uit, door middel van de samenwerking met de VUhbs is het mogelijk deze diensten ook aan te bieden aan onze opdrachtgevers. Op deze wijze kan een totaalpakket voor bodemonderzoek worden aangeboden waarbij zowel onderzoek wordt verricht naar de kwaliteit van de bodem als naar de archeologische waarde ter plaatse van de onderzoekslocatie. De VUhbs kan de verschillende onderdelen van archeologisch onderzoek verzorgen, van een bureauonderzoek tot een complete archeologische opgraving.

Wij werken samen met VUhbs omdat we samen met VUhbs kwaliteit kunnen leveren tegen een zeer scherpe prijs. Daarnaast deelt VUhbs onze visie waarbij de klant centraal staat en met een open en transparante houding wordt gewerkt om samen met de klant tot een maximale prestatie te komen.