Vandaag was het dan eindelijk zover voor de toekomstige bewoners van de 59 appartementen aan de Paardenmarkt in Emmeloord. 2 weken terug hebben wij als Mateboer officieel de sleutels overgedragen aan Mercatus.

Vandaag, 20 november, werden de 2 appartementencomplexen, genaamd Het Hoefijzer en Het Koetshuys, officieel geopend en kregen de bewoners de sleutels van hun nieuwe woning.

Voorafgaand aan de formele opening spraken zowel Mercatus als Mateboer de nieuwe bewoners kort toe én werd een duurzaam kunstwerk onthuld. Vervolgens konden de bewoners onder het genot van koffie, thee en wat lekkers hun woning gaan bewonderen. Kortom een gezellige setting dus.

Het kunstwerk in de hal is niet het enige, waarbij aan duurzaamheid is gedacht in deze complexen. In de muren van zowel Het Koetshuys als Het Hoefijzer zijn diverse nestkasten aangebracht, die plaats bieden aan vogels. Daarnaast staat op het plein tussen de twee complexen een insectenhotel. Zo is er dus niet alleen ruimte voor menselijke, maar ook voor dierlijke bewoners.

Daarnaast zijn deze twee gloednieuwe appartementencomplexen onder andere van geluiddempende plafonds in de algemene ruimtes voorzien. Dit zorgt voor minder geluids(overlast) in het complex. Van de 59 appartementen zijn er 16 Fokus zorgappartementen, die toegankelijk zijn voor mindervalide bewoners.

Een mooi project, waarbij we een fijnere leefomgeving hebben mogen creëren voor 59 huishoudens. We wensen de bewoners veel woonplezier toe in hun nieuwe woning!