Woningcorporatie Mercatus laat twaalf biobased huurwoningen bouwen in Marknesse. Vandaag is de overeenkomst officieel getekend met de aannemers Mateboer Bouw en Salverda Bouw. De overeenkomst markeert een belangrijke mijlpaal in het streven naar duurzame en milieuvriendelijke woningbouw.

Judith de Groot, directeur-bestuurder van woningcorporatie Mercatus, benadrukt: “Het is ontzettend gaaf dat Mercatus biobased woningen bouwt. We laten zien vooruitstrevend te zijn in onze verduurzamingsopdracht. Daar ben ik echt trots op! Samen bouwen we niet alleen huizen, maar ook aan een gezonde en groene omgeving voor onze bewoners.”

De omgevingsvergunning is inmiddels ingediend om groen licht van de gemeente te krijgen voor het project. Naar verwachting start de bouw van de 12 biobased woningen na de zomer van 2024. De huurwoningen worden in twee blokken van zes gebouwd aan de Moerasstraat en Waardstraat. Mercatus gaat op zoek naar geïnteresseerde huurders die bewust kiezen voor biobased wonen.

Biobased materialen zorgen ook voor een beter en gezonder binnenklimaat van de woning. Tijdens de zomer is het koel in huis en tijdens de winter wordt warmte vastgehouden. Er wordt zoveel mogelijk gewerkt met natuurlijke ventilatie.

De biobased woningen worden gebouwd met duurzame en ecologisch verantwoorde materialen, waardoor de woningen niet alleen energiezuinig zijn, maar ook bijdragen aan het verminderen van de CO2-uitstoot. Biobased zegt iets over de oorsprong van het materiaal, dat uit de natuur komt. Het zijn grondstoffen uit veeteelt, tuin-, land- en bosbouw die op korte termijn weer terug kunnen groeien. Denk aan hout, stro en vlas.

Mercatus kijkt uit naar een succesvolle samenwerking met Mateboer Bouw en Salverda Bouw om samen aan een gezonde en groene toekomst te bouwen.