OpdrachtgeverType projectLocatieStatus
Gemeente HeerenveenVerkennend bodemonderzoek, waterbodemonderzoek en partijkeuring AP04 Heerenveen op en afritten A32 (nabij Oranje Nassaulaan)In uitvoering

In opdracht van de gemeente Heerenveen is Mateboer Milieutechniek B.V. januari 2020 gestart met diverse milieukundige onderzoeken ter plaatse van de Oranjenassaulaan in Heerenveen. De Oranjenassaulaan is onderdeel van het project “Heerenveen beter bereikbaar (vlot en veilig de A32 op en af)”. De aanleiding voor de diverse milieukundige onderzoeken betreft het vaststellen van de algemene milieuhygiënische kwaliteit van de bodem en waterbodem ten behoeve van de herontwikkeling van de op- en afritten ter plaatse van de Oranjenassaulaan te Heerenveen.

Ter plaatse wordt een in-situpartijkeuring inclusief PFAS (AP04), een verkennend bodemonderzoek conform NEN 5740 en een verkennend bodemonderzoek conform NEN 5720 uitgevoerd. Doel van de milieukundige onderzoeken is het bepalen van de kwaliteit van de grond, het grondwater en de waterbodem.