Afgelopen periode is Mateboer gestart met groot onderhoud aan 99 woningen in de wijk De Maten in Raalte. In samenwerking met Salland wonen (www.sallandwonen.nl) zijn wij bij deze woningen onder andere bezig met het isoleren van het dak, het plaatsen van isolatieglas en het aanbrengen van mechanische ventilatie, vloerisolatie en zonnepanelen. Door deze werkzaamheden zijn de woningen een stuk duurzamer en weer klaar voor de toekomst!

Bijzonder aan dit project is, dat wij twee leegstaande woningen hebben kunnen gebruiken als modelwoningen. Op deze manier kunnen wij alvast bekijken hoe de werkzaamheden het beste uit hebben gevoerd. Daarnaast kunnen de bewoners alvast een kijkje in het eindresultaat krijgen. De woningen krijgen een compleet nieuwe uitstraling. Ook hebben de bewoners keuze gekregen in de uitstraling van de woning. Wij horen dan ook vaak dat het voelt als verhuizen zonder daadwerkelijk een ander huis te kopen!

Van de 99 woningen in De Maten zijn er 14 woningen met het label verkoop, zodra de huidige huurder vertrekt, zullen deze woningen verkocht worden. Bij deze woningen wordt het dak van binnen uit geïsoleerd. De andere 85 woningen worden in een nieuw jasje gestoken en krijgen een geïsoleerde voor- en achtergevel met kunststof kozijnen en HR++ glas en nieuwe dakpannen. Aan het eind van het project hebben alle woningen een A-label