Vandaag tekenden Judith de Groot, directeur Mercatus, Arjan Berends, directeur Salverda en Roland de Wit, directeur Mateboer Groep een samenwerkingsovereenkomst om 12 biobased woningen te bouwen in Marknesse (zuid – fase 4). Spreker tijdens deze bijeenkomst was Jan Willem van de Groep.

Judith de Groot: “Dit zijn de nieuwe ontwikkelingen van deze tijd waar ik echt blij van word. Duurzaam, innovatief en samen met partners die ook het lef hebben om het anders te doen. Super!”

Tijden veranderen, bestaande bouwmaterialen worden steeds schaarser en bij de productie van deze materialen komt veel CO2 vrij. Een goed alternatief hiervoor zijn bouwmaterialen van natuurlijke oorsprong (biobased), die juist CO2 opslaan. Zo bouwt Mercatus aan een toekomst voor deze en toekomstige generaties. Daarnaast gelooft Mercatus er in dat je samen verder komt. Door anders en samen met onze bouwpartners naar vraagstukken te kijken. Niet alleen denken en praten, maar vooral ook doen. Dat doet Mercatus nu met deze pilot biobased bouwen.

In de aannemers Mateboer Groep en Salverda vond Mercatus de passende partners voor deze pilot. Partijen die dezelfde uitdagingen zien en in tijden van verandering samen willen leren hoe je biobased, en dus duurzaam, bouwt.