Met veel enthousiasme kunnen we het delen: een tijdje terug hebben wij een samenwerkingsovereenkomst met Sterk Techniek Onderwijs Kampen (STO) getekend.

De behoefte aan gemotiveerd en vakkundig personeel op de arbeidsmarkt is nu en de komende jaren erg hoog. Daarnaast zorgen de vele innovaties en technologische ontwikkelingen in de bouw ervoor dat functies niet meer hetzelfde zijn als dat ze jaren geleden waren. Ook de krapte op de arbeidsmarkt en alle snelle veranderingen vragen om verandering in het onderwijs- en scholingsaanbod: er is behoefte aan een permanente connectie tussen onderwijs en het bedrijfsleven. Op deze manier zorgen we voor een betere aansluiting tussen school en de arbeidsmarkt en wordt het kiezen van een eventuele vervolgstudie makkelijker.

De komende tijd gaan we een Mateboer-leerlijn opzetten, die via STO binnen scholen kan worden ingezet als keuzemodule. Hierbij ontwikkelen we een compleet programma, waarbij leerlingen kennis maken met de bouw en met onze manier van werken. Op deze manier zorgen we voor een betere aansluiting tussen school en de arbeidsmarkt en wordt het kiezen van een eventuele vervolgstudie makkelijker.

Inmiddels is de aftrap geweest: we mochten docenten hierbij kennis laten maken met wie we zijn en wat we doen, zowel op kantoor als buiten op de bouwplaats.

Wij zijn enthousiast en kijken er naar uit om een inspirerende en motiverende Mateboer-leerlijn op te zetten!