Mercatus, Salverda Bouw en Mateboer Groep slaan de handen ineen

Mercatus, Salverda Bouw en Mateboer Groep gaan voor duurzamer, slimmer en beter. Zij gaan intensief samenwerken bij het renoveren en verduurzamen van woningen. Daarom hebben zij op 7 september een langdurige samenwerkingsovereenkomst voor deze projecten ondertekend.

Mercatus wil voor haar bewoners een goede en betaalbare woning in een veilige en gezonde buurt. Door kostenstijgingen en personeelstekorten in de bouw is een andere manier van samenwerken nodig dan voorheen. Deze langdurige verbintenis stelt Mercatus, samen met Mateboer en Salverda, in staat om continu te leren en te verbeteren. Dat spaart tijd en geld én het draagt bij aan nog betere dienstverlening aan onze bewoners.

Judith de Groot, bestuurder bij Mercatus: “Wij staan voor een grote maatschappelijke opgave. Onze woningen moeten van het aardgas af, we willen de buurten leefbaar houden en de komende jaren bouwen we veel nieuwe woningen. Dat kunnen we niet alleen. We hebben in Salverda en Mateboer twee goede partners gevonden die ons helpen bij de realisatie van onze doelen voor verduurzaming en renovatie.”

Mateboer en Salverda zijn al bekende namen voor Mercatus en de bewoners. Jarenlang werken zij al aan het bouwen, renoveren en onderhouden van de huizen van Mercatus. Met deze nieuwe manier van samenwerken werken ze als één team, waardoor ze de sterke punten van elk bedrijf optimaal kunnen benutten. Zo wordt de planning betrouwbaarder en de uitvoering goedkoper. Beide aannemers werken al langer op deze manier met andere woningcorporaties samen.