De transformatie van een kantoorpand naar 48 appartementen heeft de juryprijs van de Re-Use Award van PropertyNL gewonnen. Met de Re-Use Award geeft PropertNL erkenning aan bedrijven die efficiënt en creatief omgaan met tijdelijke leegstaande projecten.

BPD heeft als voormalig eigenaar samen met Mateboer Bouw b.v. het Atrium-gebouw aan de Louis Armstrongweg 54-56 in Almere getransformeerd naar woongebouw ‘Plein 54’ met 48 betaalbare koopappartementen en twee bedrijfsruimten op de begane grond.

Plein 54 werd uit vijf transformatieprojecten gekozen. Deze werden door de vakjury beoordeeld op hun kwaliteit. Hierbij is gekeken is naar de (technische) kwaliteit van de woningen, de duurzaamheid van het project, de betaalbaarheid, de inpassing in het gebied en het getoonde lef om al dan niet als pionier een transformatie te initiëren. Verder had de jury waardering voor het feit dat de woningen zijn weggezet als betaalbare koopwoningen voor jonge starters. Op gebouwniveau bood het voormalige kantoorgebouw een extra uitdaging door haar ronde vorm. Daarbij is in het bouwteam niet gekozen voor de gemakkelijkste weg. Er zijn oplossingen gekozen met oog voor het maatschappelijk belang.